Boraink

A saját kékfrankos termés feldolgozása mellett szívesen kísérletezek más szőlőfajtákkal is, melyeket magas minőségben termelő gazdáktól vásárolok. Sillert minden évjáratban igyekszem készíteni. Méltatlanul elfeledett történelmi bortípusunk a rozé és a vörösbor határán, remekül passzol szinte minden ételhez és jéghideg hosszúlépésként kitűnő frissítő a nyári hőségben. 

KÉKFRANKOS SILLER

Évjárat: 2025

Korábbi évjáratok:
2020, 2021, 2022, 2023, 2024

Termőhely: Soponya
Balatonmelléki OFJ

Erjesztés: 1 napig héjon, nyitott kádban; préselés után acéltartályban
Érlelés: 5 hónap finomseprőn, acéltartályban
Szűretlenül palackozva

Sav:  g/l
Alkohol: 13 %vol

Készült: 570 palack

Pinceár: 4000 Ft - ÁPRILISTÓL

KADARKA SILLER

Évjárat: 2024

Korábbi évjáratok:
nincs

Termőhely: Alsónyék
Dunántúl OFJ

Erjesztés: 2 napig héjon, nyitott kádban; préselés után acéltartályban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva

Sav: 5,4 g/l
Alkohol: 13,5 %vol

Készült: 458 palack

Pinceár: 4000 Ft - RENDELHETŐ

KÉKFRANKOS

Évjárat: 2025

Korábbi évjáratok:
2021, 2022, 2024

Termőhely: Soponya
Balatonmelléki OFJ 

Erjesztés: 7 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva

Sav:  g/l
Alkohol: 13 %vol

Készült: 370 palack

Pinceár: 5000 Ft - ÁPRILISTÓL

PINOT NOIR

Évjárat: 2025

Korábbi évjáratok:
nincs

Termőhely: Aszófő
Balatonmelléki OFJ

Erjesztés: 8 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva

Sav:  g/l
Alkohol: 12,5 %vol

Készült: 530 palack

Pinceár: 5000 Ft - ÁPRILISTÓL

SYRAH

Évjárat: 2023

Korábbi évjáratok:
nincs

Termőhely: Bátaszék
Dunántúl OFJ

Erjesztés: 15 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 8 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva

Sav: 5,0 g/l
Alkohol: 15,5 %vol

Készült: 430 palack

Pinceár: 5000 Ft - ELFOGYOTT

Készítsd el weboldaladat ingyen!