
Boraink
A saját kékfrankos termés feldolgozása mellett szívesen kísérletezek más szőlőfajtákkal is, melyeket magas minőségben termelő gazdáktól vásárolok. Sillert minden évjáratban igyekszem készíteni. Méltatlanul elfeledett történelmi bortípusunk a rozé és a vörösbor határán, remekül passzol szinte minden ételhez és jéghideg hosszúlépésként kitűnő frissítő a nyári hőségben.

KÉKFRANKOS SILLER
Évjárat: 2025
Korábbi évjáratok:
2020, 2021, 2022, 2023, 2024
Termőhely: Soponya
Balatonmelléki OFJ
Erjesztés: 1 napig héjon, nyitott kádban; préselés után acéltartályban
Érlelés: 5 hónap finomseprőn, acéltartályban
Szűretlenül palackozva
Sav: g/l
Alkohol: 13 %vol
Készült: 570 palack
Pinceár: 4000 Ft - ÁPRILISTÓL

KADARKA SILLER
Évjárat: 2024
Korábbi évjáratok:
nincs
Termőhely: Alsónyék
Dunántúl OFJ
Erjesztés: 2 napig héjon, nyitott kádban; préselés után acéltartályban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva
Sav: 5,4 g/l
Alkohol: 13,5 %vol
Készült: 458 palack
Pinceár: 4000 Ft - RENDELHETŐ

KÉKFRANKOS
Évjárat: 2025
Korábbi évjáratok:
2021, 2022, 2024
Termőhely: Soponya
Balatonmelléki OFJ
Erjesztés: 7 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva
Sav: g/l
Alkohol: 13 %vol
Készült: 370 palack
Pinceár: 5000 Ft - ÁPRILISTÓL

PINOT NOIR
Évjárat: 2025
Korábbi évjáratok:
nincs
Termőhely: Aszófő
Balatonmelléki OFJ
Erjesztés: 8 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 7 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva
Sav: g/l
Alkohol: 12,5 %vol
Készült: 530 palack
Pinceár: 5000 Ft - ÁPRILISTÓL


SYRAH
Évjárat: 2023
Korábbi évjáratok:
nincs
Termőhely: Bátaszék
Dunántúl OFJ
Erjesztés: 15 napig héjon, nyitott kádban
Érlelés: 8 hónap finomseprőn, acéltartályban
Derítetlenül, szűretlenül palackozva
Sav: 5,0 g/l
Alkohol: 15,5 %vol
Készült: 430 palack
Pinceár: 5000 Ft - ELFOGYOTT
